Wyjazd zawodowy do Spółdzielni ,, Miód & Malina”

W ramach przygotowania zawodowego, grupa uczestników brała udział w dniu 16 lutego w wyjeździe do Spółdzielni Socjalnej w Radomiu. Spółdzielnia ta pod nazwą „Miód-Malina” specjalizuje się w gastronomii. Świadczy usługi kulinarne, organizuje imprezy okolicznościowe, obsługuje i organizuje szkolenia. Nasi uczestnicy mogli zapoznać się z działalnością spółdzielni, możliwością założenia takiej działalności oraz pracą ludzi zatrudnionych bezpośrednio przy przygotowywaniu różnorodnych potraw, ciast, deserów, herbat, kawy.

Zobaczyliśmy również wyposażenie kuchni w sprzęt mechaniczny, kolejność wykonywanych czynności i produkt końcowy. Menadżer tej spółdzielni opowiedział nam o biznes planie, środkach finansowych, prowadzeniu restauracji i zatrudnieniu. Następnie poczęstowano nas ciastem i herbatą podaną w imbryku. Mogliśmy spędzić czas w miłej i przyjaznej atmosferze.
Udział wzięli:
1.Adamina Orzechowska
2.Ewa Lipiec
3.Agnieszka Kowalczyk
4.Paulina Pytel
5.Jerzy Janicki
6.Krzysztof Jaguś
7.Marcin Wojton
8.Grzegorz Lipa
9.Mariusz Nowak
10.Jakub Staszałek
oraz opiekunowie: Anna Kisiel, Andrzej Amborski i kierowca Marek Karbowniczek